Groothandel particulieren

Ben je op zoek naar een groothandel voor particulieren? Zoek dan niet verder! Wij geven je graag het overzicht van groothandels in Nederland waar je als particulier naar toe kan. Deze groothandels verschillen van voedsel- tot waren-groothandels. Vroeger was het nog moeilijker om als particulier naar een groothandel te gaan. Toen had je vaak nog verplicht een KvK-nummer nodig voor toegang. Tegenwoordig kom je vaak al naar binnen met een dagpas of maandelijks abonnement. 

Overzicht groothandels in Nederland

Hieronder geven wij je graag een overzicht van verschillende groothandels in Nederland. Deze lijst bevat niet alle groothandels in Nederland, maar wel de bekendste.

Voedsel Groothandels voor particulieren

Sligro – Bekend om zijn uitgebreide assortiment aan voedselproducten, van verse ingrediënten tot kant-en-klare maaltijden. Sligro biedt kwalitatieve producten aan zowel de professionele markt als aan particulieren met een lidmaatschap.

Makro – Met vestigingen door heel Nederland, biedt Makro een breed scala aan producten, van levensmiddelen tot elektronica. Makro is toegankelijk voor iedereen met een Makro-pas, die je als particulier kunt aanvragen.

Non-food groothandels voor particulieren

Action – Hoewel niet een traditionele groothandel, biedt Action producten aan tegen groothandelsprijzen. Je vindt hier alles van huishoudartikelen tot speelgoed en kleding, allemaal tegen zeer lage prijzen.

Big Bazar – Een discountwinkelketen die fungeert als een groothandel met een breed assortiment aan huishoudelijke producten, persoonlijke verzorgingsproducten en meer. Ideaal voor consumenten die op zoek zijn naar koopjes. Pas wel op, de Big Bazar zou zo failliet kunnen gaan.

Tips voor het winkelen bij een groothandel

Wanneer je besluit om bij een groothandel te gaan winkelen, houd dan de volgende tips in gedachten:

  • Bereid je goed voor. Maak een boodschappenlijst van de producten die je nodig hebt. Zo voorkom je dat je uren ronddwaalt in de enorme groothandels. Ook voorkom je zo dat je onnodige aankopen gaat doen of dat je per ongeluk in de wijngroothandel staat.
  • Ga voordat je een keuze hebt gemaakt prijzen vergelijken. Controleer of de groothandelsprijzen daadwerkelijk goedkoper zijn dan die in reguliere winkels of online. Omdat groothandel tegenwoordig ook toegankelijker is voor particulieren kan het zo zijn dat de prijzen hetzelfde, of duurder zijn.
  • Profiteer van aanbiedingen, houd speciale deals en bulk kortingen in de gaten. Deze kunnen aanzienlijke besparingen opleveren. Maar ook al zijn de prijzen lager, het is belangrijk om de kwaliteit van de producten te controleren voordat je een grote aankoop doet.

Conclusie

Groothandels zijn dus een uitstekende keuze voor particulieren die op zoek zijn naar goede deals voor zowel voedsel als non-food artikelen. Met de juiste voorbereiding en wat onderzoek kun je veel besparen op je aankoop. Of je zin hebt in een heerlijke bbq, of een groots familiefeest aan het organiseren bent. Groothandels bieden een enorm arsenaal aan producten tegen (over het algemeen) lagere prijzen. Zo kun je bijvoorbeeld in bulk snacks, drankjes, decoraties en zelfs versieringen voor elke gelegenheid aanschaffen. Dit maakt de groothandel een onmisbare bron voor iedereen die grote hoeveelheden goederen nodig heeft zonder de hoofdprijs te betalen. Hopelijk heb ik je zo voldoende kunnen informeren over de groothandel voor particulieren.