Naar de wijngroothandel

Veel restaurants bieden goed eten, maar schenken daarbij vaak ook een zorgvuldig geselecteerde wijn. Niet ieder restaurant heeft een eigen sommelier in huis, waardoor het verstandig is advies te vragen bij kenners.

 

In Nederland bestaan er diverse wijngroothandels. Een wijngroothandel is een bedrijf dat verschillende soorten wijnen uit alle hoeken van de wereld aanbiedt. Bij het woord ‘groothandel’ denken we vaak al snel aan een grote ongezellige loods waarin allerhande spullen verkocht worden, maar dat is bij dit soort groothandel juist niet het geval. Bij dit soort groothandel is alles kleinschalig en vaak een stuk knusser aangekleed.

 

Uit alle hoeken van de wereld

Het doel van de wijngroothandel, is bedrijven in aanraking te laten komen met nieuwe wijnen. Dit gebeurt onder meer doordat dit soort groothandels vaak een behoorlijk breed aanbod van wijnen op voorraad hebben. In Nederland bestaat er een branchevereniging voor wijnhandelaren: de Nederlandse Wijnkring. In veel gevallen zijn deze groothandels erbij aangesloten, zodat de wijnimport gezamenlijk afgestemd is.

 

Doordat meer wijnhandelaren tegelijkertijd wijn bij een exporteur afnemen, is de prijs-kwaliteitsverhouding bij dergelijke groothandelaren vaak erg goed. Natuurlijk is niet iedereen een wijnkenner, en dus bieden groothandels vaak een aantal proefpakketen aan. Daarbij proeft men wijn uit verschillende hoeken van de wereld, zoals bijvoorbeeld de bekende Franse en Italiaanse wijnen, maar ook minder bekende productieplekken, zoals bijvoorbeeld Chili, Australië en Nieuw-Zeeland.

 

Wijngroothandel ideaal voor meer kennis

De wijnhandel is een ideale plek om meer kennis op te doen van wijnen. De meeste groothandelaren in de wijn bieden namelijk niet alleen wijn tegen een goedkope prijs, maar ook proefpakketen en wijncursussen. Op die manier leert de klant ook echt iets over de herkomst van de wijn. Men leert waar op te letten bij het kiezen van de juiste wijn. Het proeven van wijnen is niet zo eenvoudig als het lijkt: zet het glas aan de mond en doorslikken. Het gaat om veel meer detail, wat betekent dat een wijncursus vaak dan ook geen overbodige luxe is.

 

Daarnaast is de wijngroothandel vaak ook de ideale plek om bijvoorbeeld relatiegeschenken te kopen voor bijvoorbeeld het kerstpakket, of een deal te bezegelen. Door een goede wijn cadeau te geven, toont u uw blijk van waardering. Het is een elegante manier om iemand te bedanken en de meeste relatiegeschenken stellen een goede wijn zeer op prijs. Wie weinig kennis heeft van wijn, kan zich natuurlijk altijd laten adviseren door de medewerkers van de groothandel.

Similar Articles

Inkoopautos Wij werken samen met inkoopautos.com
Geef jij binnenkort een f...   Ben je net afgestuurd, 30 geworden of heeft u een andere bijzondere aangelegenheid? Het is tijd voor een feestje! En wat is een feestje zonder catering.